top of page

Discord Sunucusu ile Nasıl Para Kazanılır?

Updated: Dec 10, 2023

Discord kurarak ve yöneterek para kazanmak hayal değil. Botlar, entegrasyonlar ve sadık hedef kitlelerinizle Discord sunucularınızdan nasıl para kazanacağınızı öğrenin. Discord'dan para kazanmanın temelleri öğreticisi, size Discord'dan nasıl gerçek para kazanacağınızı öğretecek.


Discord Sunucusu ile Nasıl Para Kazanılır?

Günümüz oyun dünyasının vazgeçilmezleri arasına girmiş olan Discord, hem oyunculara sunmuş olduğu yazılı sohbet hem de tamamen ücretsiz olarak bu hizmeti sunmasıyla rakiplerinden sıyrılabildi. Hızla gelişen ekosistemiyle oyuncuların; getirdiği yenilik ve iş kolaylığı ile de geliştirici, yapımcı ve sanatçıların vazgeçilmezi olmayı kısa sürede başardı. Tüm bu ekosistemde, sıradan kullanıcılarda pastadan kendilerine düşen payı alabilmek adına çeşitli denemelerde bulundular.


Oyuncuların yakinen deneyimlememiş olsalar da karşılarına çıkan bu pastadan pay alma girişimleri, hem gerekli güvenin sağlanamaması hem de belirli bir tercih yapamamalarından, onlar için de bir rüya olarak şu ana kadar kaldı. Bugün, hangi kullanıcı grubundan olursanız olun, bir Discord sunucusuna sahipseniz ve tutkulu bir Discord kullanıcısı iseniz bu işten nasıl para kazanacağınızı Bizim Muhit kalitesiyle ve tüm detaylarıyla anlatıyor olacağız.


Bu işin nasıl yapılacağına geçmeden önce;

  • Bizim Muhit'e üye olun,

  • Bizim Muhit Discord sunucusuna katılın,

  • Lütfen maddeleri ya da başlıkları atlayarak okumayın.

Artık bu işin nasıl yapılacağına geçebiliriz...


Kitle Hedefleyin


Bir ürün ortaya çıkartıyorsanız ve bu ürünü birilerinin tüketmesini bekliyorsanız, öncelikle bu kitlenin kimlerden oluştuğunu tespit etmelisiniz. Bu gerekliliğin Discord girişimlerinizde yansıması, hiç şüphesiz kullanıcı yaşları ve aktiflik düzeyleri üzerine kurgulanacaktır.


Yaş Grubu


Yaş gruplarının tespiti, satın alım gücünün varlığı ve düzeyi ve özendirilme noktasında kilit rol oynar. Örneğin; sunucu üyelerinin yaş grubu ortalaması 13 veya daha az ise, ebeveyn izninde satın alım yapabildiklerinden, potansiyel müşteriniz olmaları güçtür. Ancak bu yaş grubunun üstünde yer alan grup, hem ön ödemeli kartlar ile hem de kredi kartları/banka kartları ile ödeme yapabilir.

Kullanıcılarınızın yaş grubu aralığını, kurulumu birkaç dakika sürecek Simple Poll botu kullanarak tespit edebilirsiniz.

Aktiflik Düzeyi


Yaş gruplarından sonraki bir diğer önemli etmen sunucunuzun aktiflik düzeyidir. Kuş uçmaz, kervan geçmez sohbet kanallarına sahipseniz, makaleyi okumayı burada sonlandırabilirsiniz. Eğer değilseniz, ortalama gün içi aktif kullanıcı sayısının toplam üye sayısına oranının en az 1/17 olduğundan emin olun. İlginç bir oran değil mi? :-)


Tüketim Alışkanlıkları


Üyelerinizin tüketim alışkanlığını tespit etmek TÜİK değilseniz elbette zor. Ancak bu kullanıcıların size nereden ve ne için ulaştıklarını tespit ederseniz işiniz oldukça kolay.

Youtube kanalınızdan ya da internet sitenizden gelip gelmediğini öğrenmek, yani sıkı bir takipçiniz ya da sıradan bir üye olup olmadığını bilmeniz, daha işe başlamadan yol haritanızı kafanızda çizebilmeniz için büyük fırsat oluşturur.

Sunucunuza her yeni katılan üyeye "Bizi nereden buldun?" diye sormanızı beklemiyorum, yapmayın da zaten. Bir yazılı kanal ayarlayıp, onların sizin belirlediğiniz referansa göre mesajınıza tepki bırakmalarını sağlayabilirsiniz.

Niş Tanımlama


Kime satacağınızı buldunuz, tebrikler, peki neyi satacaksınız? Absürt sunuculardaki şu renkli rol furyasından nasiplenmezsiniz herhalde! Ben de öyle düşünmüştüm.


Kitleniz sizin için değerlidir. Onların merakını canlı tutmak ve ilgilerini yitirmemelerini sağlamak neyi,nasıl satabileceğiniz ve para kazanabileceğiniz üzerine en büyük ilham kaynağı olmalıdır.


İlham Verici İş Fikirleri

  1. Yayıncısınız ve Twitch'e abonelik ödemeleri için komisyon kaptırmak istemiyorsunuz. Discord rollerinize, bir "Abone" rolü ekleyin ve hemen satmaya başlayın. Yalnızca bu role sahip kullanıcıların katılabileceği özel çekiliş, yayın ve sohbet kanalları oluşturun.

  2. Bir internet sitesi sahibisiniz ve özel haberlerinizi yalnızca özel bir kitleye sunmak istiyorsunuz. "... premium" ya da "... plus" gibi özel ibareli rolleri sunucunuzda satabilir ve doğrudan haber metinlerini Discord'dan paylaşabilirsiniz.

  3. Bir geliştirici ya da sanatçısınız ve çalışmalarınızı fonlayarak geliştirmek istiyorsunuz. Erken erişim sürümleri ya da özel çizimlerinizi "Bağışçı" rolü ile üyelerinizle buluşturabilirsiniz.

  4. Bir Discord botunuz var ve üst düzey özellikler içeren paketler satmak istiyorsunuz. Satın alım yapan her üyeye özel bir rol atayabilirsiniz.

Bunların dışında dijital içerikler, eşantiyonlar, ekstra sahne arkası görüntüleri gibi birtakım ürünleri de bu yolla satabilmeniz mümkündür.


Para Kazandıran Discord Entegrasyonları


Her şeye karar verdiniz veya planladınız ve sıra üyelerinizden ücretleri nasıl alacağınıza geldi. İlham veren işlerden birini yapıyorsanız ve Discord kullanıyorsanız çok çok çok yüksek ihtimalle botlardan haberdarsınız. Gerçek Discord botları...


Discord ile tam otomasyonda para kazanmak istiyorsanız kullanmanız gereken site ve botlar şu şekilde;

  • Patreon

  • Donate Bot

  • Upgrade Chat

Sırayla bu internet sitelerinin ve botların çalışma prensiplerinden ve nasıl kullanacağınızdan bahsedelim.


Patreon


Patreon, her türden içerik üreticinin kullanabileceği, dünya çapında popüler bir internet sitesidir. İster yayıncı, ister geliştirici, ister şarkıcı, ister gazeteci olun... kullanmak bedava.


Çeşitli seviyeler hazırladıktan sonra bunları aylık ya da tek seferlik olarak kullanıcılarınızın satın alabileceği hale getirebilirsiniz. Her satın alım yapıldığında, eğer Discord hesabınızı bağlamış iseniz, sizin belirlediğiniz bir rol, satın alım yapan kişiye Discord sunucusunda entegre edilmiş olacaktır. Aynı zamanda Patreon sitesinde satın alım yapan kişiler Patron ibaresiyle görüntüleneceklerdir.


Artıları

  • Tüm rol atama işlemleri otomatik gerçekleşir.

  • Döviz ile para kazanabilirsiniz.

  • Dünya çapında kullanılan bir uygulamadır.

  • Düşük komisyon oranıyla çalışır.

  • Patronlarınızın tüm istatistiklerini toplayabilirsiniz.

  • Ufak çaplı sosyal medya olarak kullanılabilir.

  • Çeşitli kampanyalar düzenleyebilirsiniz.

Eksileri

  • Yalnızca Payoneer ve PayPal hesaplarınızla ödeme alabilirsiniz(Türkiye'de yaşayan bir kullanıcı için eksi yanlar).

  • Sitede Türkçe hiçbir destek yer almamaktadır.


Donate Bot


Donate Bot oyun klipleri paylaşımı yapabileceğiniz Medal.tv isimli internet sitesinin resmi ürünüdür.


Sunucunuzda listelenmiş rollere aylık ya da tek seferlik ödemeler belirleyebilirsiniz.


Artıları

  • Birkaç dakika içinde kurulabilirsiniz.

  • Discord destek sunucusunda, geliştirici ve diğer görevlilerden yardım alabilirsiniz.

  • Geliştirici araçlarından yararlanabilirsiniz.

  • Ödeme bildirimlerini doğrudan Discord sunucunuza atayabilirsiniz.

Eksileri

  • Yalnızca PayPal ile ödeme alınabiliyor.

  • PayPal komisyonlarını ne kadar seversiniz bilmeyiz.


Upgrade Chat


Discord içeriklerinizi güvenle korumak istiyorsanız UPGRADE CHAT tam size göre.


Hiçbir referansı olmadan güvenilir değil gibi görünen bu sistemin onaylı para aktarım ortağı dünya çapında tanınan Stripe.


Yukarıdaki görsellerde nasıl kullanılacağına dair ipuçlarına ulaşabilirsiniz.

Yazı güncellenmeye devam edilecektir, takipte kalın.

Bizim Muhit'in çalışmalarına destek vermek isterseniz buraya tıklayarak bağış yapabilirsiniz.

0 comments
bottom of page